Bankacılık Hukuku; bankaların kuruluşlarını, örgütlenmelerini, etkinliklerini, faaliyete geçmelerini, başlıca faaliyet konularını, devlet tarafından denetlenmelerini, sona ermelerini ve bankacılık işlemlerini düzenleyen ve bu alanda ortaya çıkabilen tüm sorunlara ilişkin düzenleme ve çoğu emredici nitelikte olan kuralları kapsayan tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak ve finansal piyasalarda güven ve istikrarın gereklerini de dikkate alarak, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını amaç edinen hukuk dalıdır.

Banka mevzuatı, bu amacın sağlanabilmesi için bankaların nasıl kurulacaklarını, faaliyet göstereceklerini, denetleneceklerini ve sona ereceklerini düzenleyen Bankacılık Kanunu ve bu kanun uyarınca Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu ( BDDK ) tarafından hazırlanan ve yayımlanan düzenlemelerden oluşmaktadır. Türkiye’ de bankalara ilişkin yasal mevzuat, 01.01.2005 tarihinden bu yana BDDK tarafından hazırlanmakta ve denetlenmekte olup Bankacılık Kanunu ve bunun dışında bir takım kanun ve kararnameler bir arada banka mevzuatını oluşturmaktadır. Bu düzenlemelerde esas olan, bankaların güvenilir ve itibarlı birer kurum olarak likidite ve rantabilite ilkeleri çerçevemsinde faaliyet göstermeleridir.

Aydın Avukatlık & Hukuki Danışmanlık Bürosu; bu kuralların uygulanmasından kaynaklanan hukuki uyuşmazlıklar ile bu kuralların yorumlanması gereken ticari veya bireysel konularda, bankalar, mali kuruluşlar, finansal kiralama şirketleri, kredi alan şahıslar ve iflas uygulayıcıları yönünden, kredi, leasing, ipotek sözleşmeleri vb. konularda, her türlü ihtiyaç ve talebe, her yönüyle, alanında uzman avukatlarıyla danışmanlık ve avukatlık hizmetleri vermektedir.